fbpx

Cyber Monday

Cyber Monday is een term die oorspronkelijk uit Amerika komt. Het goed hierbij om de maandag na de befaamde Black Friday. De Black Friday is dan weer de dag na Thanksgiving dat traditioneel op donderdag valt. Het zijn beide termen die vooral worden gebruikt door de retailindustrie als aanleiding om op die dagen hoge kortingen te geven op hun producten. Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 25 november. De Cyber Monday valt drie dagen later, op maandag de 28e.

De term Cyber Monday bestaat nog niet zo lang. Het is bedacht door een online winkel uit Amerika die in 2005 de term bedacht om mensen op de maandag na Thanksgiving naar hun webwinkel te lokken. Of het nu bedoeld was, of onbedoeld is onbekend. Maar feit is wel dat door deze actie het aantal online verkopen op deze dag met 77% zijn toegenomen. Dit heeft er weer toe geleid dat steeds meer winkels mee zijn gaan doen met de actie en op Cyber Monday hoge kortingen bieden via hun online shops.

Cyber Monday in Nederland

Ook in Nederland beginnen Black Friday en Cyber Monday inmiddels enige bekendheid te krijgen. Tot vorig jaar waren er maar erg weinig winkels die er aan meededen. Traditioneel zijn het de eerste dagen dat mensen beginnen met hun kerstinkopen. Omdat dit in Amerika massaal gebeurde zijn mensen deze dag Black Friday gaan noemen. Oftewel, zwarte vrijdag. Of dit nu komt omdat de winkels zwart stonden van de mensen of omdat de winkels door deze massale toeloop in de zwarte cijfers belandden, is niet helemaal bekend.

Feit is wel dat beide commerciedagen in 2015 ineens wel een succes waren. Dit komt vooral omdat steeds meer winkels de meerwaarde van de stuntaanbiedingen zijn gaan inzien en wellicht dat dit zich in 2016 nog verder zal verspreiden. Het is voor winkels vaak gevaarlijk om dit soort fenomenen te missen en daardoor toch niet in de zwarte cijfers te belanden. Hoe dan ook, het loon als consument zeker de moeite om beide dagen goed in de gaten te houden. Via deze site zullen we je zoveel mogelijk op de hoogte houden van de Cyber Monday aanbiedingen in Nederland. Deze aanbiedingen zal je in de loop van de tijd terug kunnen vinden op de site, inclusief de (online) winkels die de Cyber Monday aanbiedingen hebben liggen.